Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamheten


Sundsvalls Segelsällskap grundades 1877 och är en av Sveriges äldsta segelsällskap. Verksamheten omfattar idag bl.a arrangemang av kappseglingar, seglarskola och träning för barn och ungdomar.

Sundsvalls SS erbjuder en bred seglingsverksamhet där alla är välkomna och där gott kamratskap råder. Vi har seglarskolor och en satsning på tävling och segling som en idrott, med träning på alla nivåer.

Klubbens instruktörer och tränare har genomgått Svenska Seglarförbundets utbildningar. 

Sällskapet har sin klubbanläggning i Vindhem på Alnöns sydspets. Här finns klubbens lokaler och hamn där vi bedriver vår verksamhet under seglingssäsongen. Här finns även en välbesökt sommarrestaurang. 

Seglarskola

Med start i Maj genomför SuSS jollesektion sin årliga jolleskola för alla barn mellan 8 och 15 år. Jolleskolan följer Svenska seglarförbundet (SSF) kursplan. Efter kursen erhålls ett diplom och ett seglarmärke.

Vår seglarskola består av nivåerna Nybörjare, Fortsättning och Grön kappseglare. SuSS seglarskola erbjuder eleven en utbildningsgaranti som säkerställer att kursen kan genomföras på reservtid om väder eller andra orsaker tvingar oss att ställa in ordinarie kurstillfällen.

Klubben har egna Optimistjollar som nybörjare får låna första året. Seglarskolan avslutas med ett breddläger i Juni.
Efter genomförd seglarskola får alla chansen att efter ett sommaruppehåll i Juli fortsätta att segla i våra träningsgrupper.

Träning

SuSS träningsverksamhet bedrivs i första hand med Optimist och en för Laser som tränar 2-3 gånger i veckan under säsongen

Kappsegling

SuSS uppmuntrar alla att prova på att kappsegla både lokalt och iinom vårt  distrikt ,Mellannorrland, och i övriga Sverige.

Egna regattor

Varje år vi genomför vi två egna regattor, Juniregattan och Septemberseglingen.  

Utbildning

Vi utbildar ledare varje år. En uppskattad utbildning kör vi som en studiecirkel (Seglingens Grunder) i egen regi som riktar sig till föräldrar som vill bli aktiva i vår verksamhet elelr baar lära sig mer om segling. Du får lära dig att köra motorbåt, Hjärt-lungräddning, samt grunderna i kappseglingens regler. Efter genomförd utbildning du som föräldrer möjlighet att på egen hand låna klubbens följebåtar för att spontansegla med sina barn.

Säkerhet

Vi har utbildade ledare med bra följebåtar som skapar trygghet för våra seglare när de är på havet.

Varje vår inleder vi säsongen med en vältövning för nybörjarna och våra seglare i simbassäng.

Personlig säkerhet och flytväst

Flytväst och torrdräkt/våtdräkt mot nedkylning är en viktig del av jolleseglares säkerhet. Flytväst skall vara påtagen när vi är vid båtar och bryggor och när vi seglar. Förare av våra följebåtar ska använda sig av dödmansgrepp om sådant finns.

Sundsvalls Segelsällskap har policyn att samtliga anhöriga och funktionärer ska bära flytväst eller motsvarande då man befinner sig på vattnet.

Följebåtarnas utrustning

Följebåtarna ska vara utrustade med mobiltelefon, första förband, kniv, öskar, och avbitartång. Besättningarna i respektive båt ansvarar för att båt är utrustad enligt ovan.

 

 

 

Uppdaterad: 14 DEC 2017 18:19 Skribent: Frank Nordin

Kontaktinformation

Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall

PLUSGIRO:  46 91 10-1

Jollekommittén
This is a mailto link

Postadress:
Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall

Epost: This is a mailto link

PlusGiro: 469110-1


Följ och gilla oss på