Hoppa till sidans innehåll

Dramatiska seglingar på Gubben Race och Rödön Runt

23 AUG 2012 10:22
I helgen som var seglades Gubben Race och Rödön Runt. Två spännande dagar men på lite olika sätt.
  • Skapad: 23 AUG 2012 10:22

På lördagens Gubben Race var vägvalen avgörande då vindarna var lätta och stråkiga. Mestadels segling i undanvind med undantag för sträckan Alvik - Draghällan. Av de 12 båtar som startade kom 6 båtar i mål innan maxtid. Vann gjorde Team Safira (SuSS), som också fick skottet. Efter en stunds nervös väntan och räknande på dagens tvåa Team Tant Raffa, så skrevs segermarginalen till drygt 1 minut efter 4 timmars segling. 
 
Om lördag präglades av lättvind och vindhål så var det precis tvärtom på söndagens race (Rödön Runt). Vinden blåste från nordost med kuling i byarna som satte seglarna på prov i båthantering och sjömansskap. De som lyckades bäst var Team Ebba Grön från arrangörsklubben Söråker, som trots en man över bord vann ganska komfortabelt före Tant Raffa (SuSS). 7 båtar kom till start och ett antal båtar bröt klokt efter diverse problem i de stundtals tuffa förhållanden som rådde på Sundsvallsbukten.
 
Därmed var också årets Guldkusten Cup avgjord. Segrare blev Team Tant Raffa (SuSS) efter en mycket stabil säsong med idel pallplaceringar. Stort Grattis!
 
Återstår av årets kappseglingar gör Hemsön respektive Lungön Runt i Härnösand, helgen den 1 september. Men för de som vill segla på hemmaplan i en inte fullt så allvarlig tävling så arrangeras traditionsenligt SNBK's familjekappsegling Sommardraget samma helg.
 
Men innan dess hoppas vi att vädergudarna är med oss inför helgens Lysnatta och att det går bra för våra ungdomar som seglar regionkval i Östersund!
 

Skribent: Peter Norberg

Kontakta oss:

Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall
This is a mailto link

PLUSGIRO:  46 91 10-1

 

SEGLINGSKOMMITTÉN 
- Kölbåtskappsegling
This is a mailto link

JOLLEKOMMITTÉN
- Ungdomsverksamhet
- Jolleseglaskola
This is a mailto link
 

Postadress:
Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall

Epost: This is a mailto link

PlusGiro: 469110-1

Följ och gilla oss på


 

 

 

Postadress:
Sundsvalls SS - Segling
Box 9009
85009 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Hjertmans.JPG