Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pia Bouvin Septemberseglingen 2013

Septembersegling med sommarkänsla

10 SEP 2013 16:09
7-8 september seglades Septemberseglingen på vattnet precis utanför Vindhem. 21 Optimister (!!!), 2 Laser Standard och 6 Laser Radial var anmälda. 16 av Optimisterna kom från Sundsvalls Segelsällskap. Nästan alla av årets nybörjare i seglarskolan testade hur det var att tävla!!!
Större delen av regionen var representerad då övriga tävlande kom från Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand, Östersund och vår grannklubb i söder, Sundsvall-Njurunda.

  • Skapad: 10 SEP 2013 16:09

Lördagen bjöd på kanonväder, svaga vindar och medelhavsvärme. Perfekt för nybörjarna även om de mer rutinerade ville ha mer vind. Två seglingar blev det före lunch, sedan dog vinden ut. Lunchuppehållet blev längre än planerat, men sedan kom det så pass mycket vind att en tredje segling gick att genomföra.

Söndagen började även den med bra väder, men efter lunch började dimman rulla in. Trots det hanns alla planerade seglingar med, två före lunch och en efter. 

En av Laser-seglarna var förkyld och kunde inte segla men lånade glatt ut både båt och våtdräkt på lördag eftermiddag till Jollekommitténs ordförande Eva Engelfeldt som var sugen på att testa. På söndag stod (flöt) även Eva på startlinjen. 

Tävlingen ingick både i Regionkvalserien för Optimister och Jollecupen för samtliga klasser. Dessutom var det Distriktsmästerskap i Optimist, RS Feva, Laser Radial och Laser Standard. Tyvärr kom inga Fevor detta år, de hade andra tävlingar i sikte.

Tävlingsledningen bestod av Björn Karjel och Ronny Löfqvist, som till sin hjälp hade ett rutinerat funktionärsgäng. Som så många gånger förut ställde bröderna Willner upp som startfunktionärer och upplät sin båt Kristina som startfartyg. Sundsvall Njurunda Båtklubb ställde upp med såväl funktionärer som två följebåtar. Bland funktionärerna fanns det även där en del nybörjare, jolleföräldrar som för första gången testade att vara med i funktionärsstaben.

Bästa hemmaseglare i Optimist blev Philip Bouvin, som kom på en tredje plats. Eftersom de två före honom i resultatlistan kom från Umeå, blev han även DM-mästare. Jessica Nordin kom fyra och tog DM-silver.  

Efter två dagars trevlig samvaro och "schyssta" seglingar var det dags för prisutdelning. De fina priserna hade skänkts av Ögat Optik, LADS, Hjertmans, Clas Ohlson, Metso, E-on, Nordea och Intersport.

Bilder från tävlingen finns här.

Resultat

Skribent: Pia Bouvin

Kontakta oss:

Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall
This is a mailto link

PLUSGIRO:  46 91 10-1

 

SEGLINGSKOMMITTÉN 
- Kölbåtskappsegling
This is a mailto link

JOLLEKOMMITTÉN
- Ungdomsverksamhet
- Jolleseglaskola
This is a mailto link
 

Postadress:
Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall

Epost: This is a mailto link

PlusGiro: 469110-1

Följ och gilla oss på


 

 

 

Postadress:
Sundsvalls SS - Segling
Box 9009
85009 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Hjertmans.JPG