Hoppa till sidans innehåll

Allmänt om Alnö Runt


Alnö Runt – en klassiker

 Alnö Runt är en av de äldsta och mest anrika seglingarna i distriktet. Ingen vet egentligen hur länge man tävlat runt Alnö, säkerligen har man gjort det i drygt ett decennium då klubben startades redan för ca 130 år sedan. Tävlingen brukar alltid vara helgen före midsommar och är en uppstart för seglingssäsongen i Sundsvallsdistriktet. Tävlingen samlade på 70/80–talet startfält på 100 båtar för att tävla om ära och berömmelse. Deltagarantalet är idag betydligt blygsammare och nuförtiden deltar ca 30 båtar vilket ändå gör det till Sundsvalls största kappsegling. Flest inteckningar av nu aktiva kappseglare torde Björn Karjel med sin Neptunkryssare ha.

Det är en mycket lämplig nybörjartävling då starten sker i sk jaktstart. Utifrån sitt eget Lys/Srs –tal får man en egen starttid, först båt i mål vinner alltså. Tävlingen är på ca 25 nm och tar ca 4-5 timmar att genomföra. Bansträckningen är som det låter ett varv runt Alnö med möjlighet att korta bana vid dålig vind.  Start och mål är i Vindhem.

Tävlingen ingår i Guldkusten Cup och Y-cupen. Under dagen brukar det ske ett antal övriga aktiviteter som avslutas med prisutdelning och Regattamiddag på Restaurang Vindhem senare under kvällen.  

Team Tant Raffa en av många vinnare genom åren

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:50 Skribent: Peter Norberg

Kontakta oss:

Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall
This is a mailto link

PLUSGIRO:  46 91 10-1

 

SEGLINGSKOMMITTÉN 
- Kölbåtskappsegling
This is a mailto link

JOLLEKOMMITTÉN
- Ungdomsverksamhet
- Jolleseglaskola
This is a mailto link
 

Postadress:
Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall

Epost: This is a mailto link

PlusGiro: 469110-1

Följ och gilla oss på


 

 

 

Postadress:
Sundsvalls SS - Segling
Box 9009
85009 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Hjertmans.JPG