Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

24 MAR 2020 11:46
Under den senaste tiden har de flesta av oss behövt ändra våra förhållningssätt, anpassa oss efter nya restriktioner och omständigheter.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2020 11:46

Ordet RISK har fått en ny innebörd, ”inte bara på egen risk” utan även ”risk för andra”.

Fokuseringen på oss själva har flyttats över till våra medmänniskor och de runt omkring oss.

Vad händer när vi lyfter blicken och ser bortom vår egen skuta, vad upptäcker vi, vem eller vilka finns omkring oss, vad driver oss, vart är vi på väg, har vi bestämt nått mål eller hamn dit vi vill nå?

Vi är uppenbarligen beroende av en ström eller ett visst flöde för att ta oss fram. När vi hamnat i ett stiltjebälte ser vi oss om, letar efter en krusning, kikar upp i himlen, syns några tecken till förändring, hur ser det ut för de andra runt omkring oss, dyker det upp någon lots eller bärgare. När vi blir tvungna att slå av på farten kommer våra tankar ofrivilligt upp till ytan. ”jag skulle ju…, ”jag borde ha …, ”varför tog jag mig inte tid…, osv.

Ofta låter vi våra tankar ta över och skapa missmod och misströstan, men vi äger faktiskt makten att förändra och påverka dem genom våra handlingar, gärningar och att vara generös.

Om inte förr så ta och ge dig tiden nu att lyssna klart, ja, ofta slutar vi lyssna innan andra knappt börjat prata, för vi har inte tid nu, har viktigare saker att göra eller är rentav ointresserad av vad andra tycker eller vill förmedla. När vi begränsas av att fysiskt finnas nära, med egna ögon betrakta varandra eller känna av stämningen i rummet, så är alternativet att ge varandra extra tid för att beskriva sitt sinnelag, tillstånd, behov och längtan.

Det är lätt att bli en ansvarstjuv, en som fråntar ansvaret för vad andra skall tycka och tänka, vi tror att saker är på ett visst sätt, vilka känslor som rår, men tro mig ofta misstar vi oss för att vi inte lyssnat klart. Det är först då vi får reda på våra medmänniskors behov och hur och på vilket sätt vi hjälper dessa bäst.

Mitt råd är att ge dig tid att lyssna klart och varför inte, gör dig redo för vad du vill berätta och förmedla, vad du känner, vad du tycker och har behov av och längtar till.

Glöm inte att Du är betydelsefull

Ordf Camilla

Skribent: Camilla Loo

Postadress:
Sundsvalls Segelsällskap
Box 9009
850 09 Sundsvall

Epost: This is a mailto link


Följ och gilla oss på


 

 

 

Postadress:
Sundsvalls SS - Segling
Box 9009
85009 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link